Schooluitjes

Openluchtmuseum ook voor kinderen

Het Openluchtmuseum Ootmarsum heeft  verschillende educatieve programma's, waaronder DEOL en het project Truike & Graedske en is daardoor uitermate geschikt om ook door kinderen te worden bezocht.
 

DEOL (Dinkellands Erfgoed Op Locatie)

Dit is een erfgoed leerlijn in de Gemeente Dinkelland (en Museum Het Palthe Huis in Oldenzaal). Het project is bedoeld voor de basisschoolgroepen 1 tot en met 8 uit de gemeente Dinkelland. Voor meer informatie over DEOL en de andere deelnemende musea en instellingen klik op op bijgaande link : https://www.deol.nl/ .  
De leerlingen maken kennis met acht van de aanwezige (erfgoed) musea/culturele instellingen in hun leefomgeving. De pijlers van de leerlijn zijn doen, ervaren, beleven en verwonderen. Dit museumbezoek is actief; kinderen verwerven kennis, op een zelf ontdekkende en actieve manier. 

Een dag uit het leven van Johanna en Dirk

De leerlingen uit groep 3 gaan beleven en ervaren wat Johanna en Dirk vroeger deden in en rondom hun huis.
 

Truike en Graedske

Voor de groepen 5 en 6 is er een project ontwikkeld, genaamd 'Truike en Graedske, Jong in 1910'.  Tijdens het museumbezoek wordt er een rondleiding gegeven, en daarna worden er verschillende activiteiten in groepjes uitgevoerd. Koffiebonen malen, eieren zoeken, wassen op een wasbord, etc. 

Heeft u interesse om met uw groep deel te nemen, neem dan contact op met het museum.

 

Educatie op maat

Wilt u graag het museum bezoeken met uw schoolgroep, dan kunnen we een programma op maat bieden. U kunt een rondleiding reserveren, er kunnen activiteiten uit de bovenstaande projecten worden georganiseerd, en ook een zoekblad is mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden. Stuur een bericht naar: info@openluchtmuseumootmarsum.nl