Agenda

Twentse Erven Dag

Startdatum:
21-04-2018 10:00
Einddatum:
21-04-2018 17:00
Plaats:
Openluchtmuseum Ootmarsum

EEN TWENTSE ERVEN DAG

Een “ Doe-dag “  in het openluchtmuseum Ootmarsum.

Op 21 april is de Stichting Twentse Erven te gast in het Openluchtmuseum Ootmarsum tijdens haar jaarlijkse  ‘ Doe-dag’  waarbij eenieder welkom is .

Twentse Erven is een actieve stichting die zich bezighoud met het behoud van het  Twents agrarische erfgoed, speciaal nu er op het platteland een grote omslag aan de gang is en een kaalslag dreigt in het rijke bestand van historische boerenerven in Twente.

Het is de tweede doe-dag van de stichting : vorig jaar vond het evenement plaats op twee erven in Haaksbergen. Op zaterdag 21 april is in het museumpark in Ootmarsum van alles te zien en te beleven. Diverse onderwerpen komen aan bod die te maken hebben met de boerderij, het exploiteren en het behouden, de mogelijkheden van restauraties, de oude ambachten en wetenswaardigheden voor het beheer. Er staan verschillende stands van bedrijven en instellingen en in De Weemhof worden lezingen gegeven en voorlichting over gevarieerde onderwerpen.

Zet alvast in de agenda : nadere gegevens volgen. Zaterdag 21 april van 10.00 uur Tot 17.00 uur Twentse Erven Dag, Openluchtmuseum Ootmarsum, Commanderieplein 2 7631EA Ootmarsum.

Standaard entreeprijzen voor de bezoekers en voor donateurs van de Stichting Twentse Erven op vertoon van de uitnodiging entree tegen een bijdrage van 5 euro. Gratis parkeren.

Twentse Erven Dag